Kızıltepe'de Girişimci Kadınlara sertifikaları verildi

Kızıltepe Esnaf ve sanatkarlar Odası tarafından açılan ve İş Kur destekli KOSGEB kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Gündem 19.09.2014 09:41:15 0
Kızıltepe

Kızıltepe Esnaf ve sanatkârlar Odası tarafından açılan ve Mardin İş Kur tarafından desteklenen kursu tamamlayan 100 kursiyer için Kızıltepe Halk eğitim merkezi toplantı salonunda sertifika töreni düzenlendi. Kızıltepe Çok amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ile Kızıltepe Aile destek merkezi (ADEM) kursiyerlerinin de içinde yer aldığı 100 kursiyer Mardin Meslek yüksek okulu ve Kızıltepe ÇATOM’da açılan kurslarda Kadın öğrenciler 70 saat eğitim gördü.

Açılan KOSGEB kursunu tamamlayan 100 kadın girişimci için düzenlen törende kursiyerlere sertifikaları Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan ermiş’in de katıldığı tören ile verildi.

Düzenlenen törene Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İş Kur İl Müdür Yardımcısı Abdurrahim Yalçınkaya, Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Kızıltepe Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Mahmut Dündar, Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler, Kızıltepe esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Aziz Doğru, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, ÇATOM sorumlusu Leyla Onur Yanar, ADEM sorumlusu Naciye Yıldırım, kursiyerler ve davetliler katıldı. 

Törende açılış konuşmasını yapan Kızıltepe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav,  İş Kurumu il müdürlüğüne yapılan müracaat neticesinde açılan kursa katılan kursiyerlere günlük 20 lira verildiğini belirterek, “iş gücü eğitim faaliyetleri kapsamında istihdamın korunması, artırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azalmasına yardımcı olmak amacı ile bu kurs düzenlenmiş ve ilçemizdeki girişimci kadınlara destek olmak, ekonomik özgürlüklerini kazandırmak, aile geçimine katkı sunmak için yapılmıştır. Ülkemizde bu tür girişimcilere iş kur destekli eğitimlerin akabinde KOSGEB tarafından verilen destek 30 bin lira hibe ve proje bazında 70 bin lira faizsiz teçhizat kredi imkânları sunulmaktadır. Bu imkânlardan sizlerin de faydalanmanızı istiyoruz. Kızıltepe Esnaf ve Sanatkârlar Odamıza 230 kayıtlı bayan üyemiz bulunmaktadır. Bin kişiye yakın bayan değişik işletmelerde ücretli çalışmaktadır. Bayanlarımıza girişimcilik sertifikaların iş imkânına dönüşmesini temenni ediyor hayırlı olmasını diliyorum.“dedi.

Sertifika törende bir konuşma yapan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise, “ Kız çocuklarımız yıllarca okula gönderilmemeleri, kız çocuklarının eğitilmemesi, diğer şehirlere üniversitelere gönderilmemesi sorunlarını hep beraber yaşadık. Ama bu gün bu salonda yaklaşık yüzde doksanı bayan kursiyer olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Artık eski dönemler geride kalıyor, artık kız çocuklarımız da en az erkek çocukları kadar okula devam ediyorlar ve daha başarılıdırlar. Hatta son yıllarda erkek çocuklara yönelik pozitif ayrımcılık yapmak lazım çünkü kız çocukları yaklaşık yüzde 70 daha başarılıdır okullarımızda. Kadın ve erkek toplumu oluşturan iki temel unsur birbirinden ayrılamaz unsurlar bir tarafın ihmal edilmesi toplumda ciddi sorunlara sebep oluyor. Aile içi şiddetle kadınlarımızın eğitilememesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum kadın ekonomik özgürlüğe sahip olması lazımdır. Bu gün bu programda belge alan bayanlarımıza başarılar diliyorum.” Dedi.

Sertifika töreninin ardından Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, İş Kur İl Müdür Yardımcısı Abdurrahim Yalçınkaya ile ÇATOM sorumlusu Leyla Onur Yanar’a kursa katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi verildi.